Grote brand Rivierduinen Noorwijkerhout

Nader bericht

Noordwijkerhout, 20 augustus - Gistermiddag is rond kwart voor twee een grote brand uitgebroken in een gebouw op het Bavo-terrein. Voor het bestrijden van de brand werd brandweer Noordwijkerhout geassisteerd door omliggende korpsen waaronder Noordwijk, Rijnsburg, Hillegom, Warmond, Lisse en Sassenheim.
Het gaat om een oud gebouw dat op de nominatie stond gesloopt te worden. Enige tijd geleden was al een sloopvergunning afgegeven, maar de sloop is vertraagd omdat er asbest in het pand aanwezig is. In verband met het aanwezige asbest werd iedereen, die zich in de omgeving van het Bavo-terrein bevond, geadviseerd om naar binnen te gaan en ramen en deuren te sluiten.
Tot voor kort woonden er nog vier personen in het gebouw in het kader van antikraak. Zij waren de afgelopen dagen bezig met verhuizen, omdat het gebouw maandag 20 augustus zou worden gesloopt. Ten tijde van de brand waren er geen personen in het gebouw aanwezig.
De brand in het gebouw op het Bavo-terrein is gecontroleerd uitgebrand en om 17.30 uur is het sein brand meester gegeven. Uit voorzorg zijn de bewoners van 11 woningen aan ´t Hoogtlaan plus de bewoners van drie landbouwbedrijven geëvacueerd. De bewoners werden opgevangen in het congrescentrum Leeuwenhorst. De campinggasten van de nabijgelegen campings werden verzocht in hun gesloten caravan of in de kantine te verblijven.
Uit metingen is gebleken dat er geen asbest bij de brand is vrijgekomen en er dus geen gevaar was voor de volksgezondheid. De genomen voorzorgsmaatregelen blijken achteraf overbodig te zijn geweest. De geëvacueerde bewoners konden terugkeren naar hun woningen. Een deel van het Bavo-terrein is afgezet voor nader onderzoek. Ook zal de technische recherche onderzoek doen naar het ontstaan van de brand.Hieronder wat foto's van de evacuatie van de bewoners 't Hoogtlaan. Alvorens men het terrein met de auto verliet werd deze uit voorzorg afgespoten, dit om te verkomen dat eventueel asbestdeeltje via het voertuig zouden worden meegenomen. Als vakkundige autowassers wisten de brandweermannen van Sassenheim deze klus wel te klaren. Foto's van de brand zijn te bekijken op 112bollenstreek.nl

Nummer
107
Datum
Zondag 19 augustus 2007
Tijd
19:00