Zeer grote brand (grip;2) K. Schilderschool Voscuyl Oegstgeest

Nader bericht

De HV684 is opgeroepen ter assistentie van het peloton dat is ingezet bij een zeer grote brand. Het gaat hier om een basisschool in Oegstgeest.
Update westonline;
'Brand Oegstgeest waarschijnlijk aangestoken'
OEGSTGEEST - De brand die donderdagavond in Oegstgeest een school aan De Voscuyl in de as legde, is vermoedelijk aangestoken. Dat zegt burgemeester Els Timmers. Bij de brand kwam asbest vrij.
Volgens Timmers zijn er namen bekend van mogelijke daders, maar zijn zij nog niet opgepakt. Of er een verband is met de reeks autobranden in het dorp de laatste maanden sluit de burgemeester niet uit, maar het kan volgens haar evengoed een kwajongensstreek zijn. Het onderzoek heeft de hoogste prioriteit.
De asbest die bij de brand in de directe omgeving is neergedaald, is nog niet opgeruimd. Het is ook niet duidelijk of de asbest op huizen terecht is gekomen, omdat het te donker was om dat te zien. Timmers adviseert mensen daarom om vrijdag niet in hun tuin te gaan werken.
In totaal moesten 500 huishoudens donderdagavond ramen en deuren gesloten houden. Tien tot vijftien huishoudens zijn geƫvacueerd. Zij konden rond acht en negen uur hun huizen weer in en hebben de nacht gewoon thuis doorgebracht.

Nummer
111
Datum
Donderdag 1 oktober 2009
Tijd
19:12