Middelbrand Henriette Davidsstraat Lisse

Nader bericht

Op Paasochtend, rond 7:00uur, kwam een melding binnen van een mogelijke middelbrand aan de Henriette Davidsstraat in Lisse. Met deze melding zijn de TS634 van Lisse, de TS643 van Sassenheim en de OvD met spoed ter plaatse geroepen.
Tijdens het aanrijden zagen de Sassenheimers vanaf de Hereweg al een flinke zwarte rookpluim opstijgen. Niet lang daarna werd definitief het sein 'middelbrand' afgegeven.
Lisse en Sassenheim waren nagenoeg gelijktijdig ter plaatse, en na kort overleg is van twee kanten af ingezet. De brand woedde in een drietal auto's, die onder een carport geparkeerd stonden. De naastgelegen bergingen brandden eveneens. Begin januari was er in dezelfde wijk een vergelijkbaar incident. De hitte is dusdanig groot geweest, dat zowel de woningen, als garagedeuren aan de overzijde van de straat zijn aangestraald. Van een aantal woningen zijn ruiten door de hitte gebarsten.
OndanksĀ de lastige bereikbaarheid, de slangen moesten over twee meter hoge schuttingen worden aangevoerd, hadden de spuitgasten de brand vrij snel onder controle. Van twee auto's bleken de brandstoftanks gescheurd, de brandende vloeistof liet zich slecht blussen. Besloten is daarom ook om dat gecontroleerd te laten uitbranden. Het bijkomend voordeel dat dat opleverde, is dat de brandstof ook minimaal in het riool zou komen.
Een Sassenheimse spuitgast -en electricien- heeft in twee groepenkasten de stroomvoorziening van de bergingen afgesloten, waardoor de eigenarenĀ in hun woningen in elk geval weer electriciteit konden afnemen. De brandweer van Lisse heeft de klus afgemaakt, en heeft het nablussen voor haar rekening genomen.

Nummer
69
Datum
Zondag 4 april 2010
Tijd
09:02