Zeer grote brand Oranje Nassaulaan Warmond

Nader bericht

Op donderdag avond, om kwart over elf, is de Sassenheimse brandweer opgeroepen om een ploeg af te lossen die vanaf ongeveer halfacht al aan het blussen was in Warmond.
Het Leidsch Dagblad bericht;
Brandweerlieden uit Warmond, Oegstgeest en Leiden hadden donderdagavond de handen vol aan een uitslaande brand in een villa aan de Oranje Nassaustraat in Warmond. Vooral de grote rieten kap bemoeilijkte de bluswerkzaamheden. De villa moet als verloren worden beschouwd. De bewoners konden het pand tijdig verlaten.
Het vuur brak even na half acht door nog onbekende oorzaak uit. Aanvankelijk leek het zich te beperken tot een binnenbrand, maar al gauw sloegen de vlammen uit het dak. ,,Daarmee werd het voor ons heel lastig'', aldus een woordvoerder van de Leidse brandweer. ,,De laag riet is zo dik dat het water er gewoon vanaf loopt, als je erop spuit.'' Uiteindelijk werd de hulp van een gespecialiseerd team uit Wassenaar ingeroepen om de brand te bestrijden.
De villa staat vrij op een groot perceel waardoor er geen gevaar was voor het overslaan van het vuur naar andere huizen in de straat. Vrijdag wordt verder onderzoek verricht naar de oorzaak van de brand.

Nummer
81
Datum
Vrijdag 23 april 2010
Tijd
01:15