Middelbrand Vinkenbaan Warmond

Nader bericht

Tijdens het aanrijden naar het vorige incident, het brandgerucht bij Van der Valk, was het voor de bemanning van de TS643 eigenlijk al duidelijk dat de oorzaak van dat gerucht uit Warmond kwam. Daar had, waarschijnlijk door blikseminslag, een schuur vlam gevat. Na controle bij Van der Valk is de TS643 aan dit incident gekoppeld.
Omdat er mogelijk beesten in de naastgelegen stal stonden, en omdat de waterwinning lastig op te bouwen was, is er definitief opgeschaald naar middelbrand. De eerder opgeroepen TS644 was ook bijzonder snel ter plaatse. Uiteraard was ook een eenheid van Warmond opgeroepen, maar omdat Sassenheim al met het halve korps onderweg was, waren zij eerder ter plaatse.
De eigenaar van de schuur heeft met behulp van een mobiele kraan een dieseltank en een aggregaat bij de brand weggehaald. De brandweer had het vuur snel onder controle en kon overslag naar een naastgelegen stal voorkomen. Wederom met de mobiele kraan heeft de eigenaar nog wat balen stro uit elkaar getrokken, waarna ook deze konden worden afgeblust.
In de tussentijd heeft het Voorhoutse korps nog twee klussen in Sassenheim geklaard, waarvoor onze dank.Volgens een vast protocol wordt, wanneer de Sassenheimse voertuigen ingezet zijn bij een ander incident, het dichtst bij gelegen korps gealarmeerd. Op twee lokaties stonden straten zo vol met water dat hulp van de brandweer nodig was.

Nummer
123
Datum
Zondag 11 juli 2010
Tijd
00:18