Buitenbrand Gemeentedepot Mennenweg Sassenheim

Nader bericht

Tijdens de oefenavond van het korps Sassenheim is de tankautospuit 643 opgeroepen voor een buitenbrand op de Mennenweg, bij het Depot van de gemeente. Een grote perscontainer van het grof vuil heeft, waarschijnlijk door onzorgvuldigheid van een bewoner van de gemeente Teylingen, vlam gevat.
De brandhaard is na verkenning met de warmtebeeldcamera gelokaliseerd en bleek moeilijk bereikbaar. Het depot was eenmalig geopend op de woensdagavond, en is direkt na de uitbraak van de brand afgesloten door de politie. Op verzoek van de eerste bevelvoerder heeft de meldkamer de HV684 ter plaatse geroepen, om de container van de kant te laten trekken. Met de lier van dit voertuig lukte het niet om de half gevulde en nog brandende container van de kant te trekken. Ook het voortrekken van de container met bevestiging aan de trekhaak bleek niet mogelijk.
Een werknemer van de gemeente heeft een haakarmvoertuig opgehaald in Voorhout en daarmee de bak verplaatst naar een afgelegen stuk van het terrein. Hier is de container leeg gekiept, waarna de brandweer het vuur met de kleine motorspuit kon blussen.
Na een bakkie koffie van de gemeentewerkers zijn de HV684 en de TS643 teruggekeerd naar de kazerne.
Foto: Ron (ambtenaar gemeente Teylingen)
 
 
 

Nummer
143
Datum
Woensdag 25 augustus 2010
Tijd
21:45