Gaslekkage Middel Hulpverlening Het Lentepark Antoniuslaan Sassenheim

Nader bericht

In Kinderdagverblijf Het Lentepark, aan de Sint Antoniusstraat in Sassenheim, werd een hard sissend geluid waargenomen. Hierop heeft de leiding het gebouw, waarin enkele tientallen kinderen aanwezig waren, geëvacueerd en ondergebracht in het schoolgebouw van basisschool De Rank. Ook heeft de leiding uiteraard direkt de hulpdiensten gewaarschuwd.
In eerste instantie werden alleen de TS643 en de Officier van Dienst gealarmeerd. Aanrijdend werd besloten om, vanwege een mogelijk grootschalige ontruiming, op te schalen naar Middel Hulpverlening. Hierop werden ook de HV684 en de TS644 van Sassenheim gealarmeerd.
Ter plaatse aangekomen kon de eerste bevelvoerder alweer snel afschalen, omdat de evacuatie al was afgerond. De HV684 is wel ter plaatse geweest, de TS644 is uiteindelijk niet uitgerukt. De hoofdkraan van het gas is afgesloten, en omdat er verder geen concentraties gas gemeten en/of geroken werd, is aangegeven dat de technische installatie van het gebouw nagezien moest worden door een erkend installateur.
Alle eenheden keerden daarop weer terug naar de kazerne.
Meer foto's op www.112bollenstreek.nl

Nummer
181
Datum
Donderdag 11 november 2010
Tijd
13:18