Grote brand Prinsenweg Voorhout

Nader bericht

Om halfzeven werd de dienstdoende blusploeg van Sassenheim voor de derde keer deze nacht uit bed getrommeld, ditmaal voor een binnenbrand aan de Prinsenweg. Juist toen de TS643 als eerste uitrukte, werd er al opgeschaald naar Middelbrand. Bij het ter plaatse komen van de TS643 werd ingezet op Grote Brand. Kort na aankomst van de eerste eenheid stortten het dak en een aantal muren in. Ook was een aantal explosies hoorbaar.
Het leegstaande pand was moeilijk te bereiken, er lag slechts één brug die als toegang diende. Hier bovenop stond een hek van betongaas met prikkeldraad. Nadat deze was verwijderd, werden een aantal handstralen en een straatwaterkanon ingezet. De TS645 uit Voorhout probeerde met hun straatwaterkanon over de sloot de vlammen te bereiken en de inmiddels opgeroepen ladderwagen uit Noordwijk werd gevoed door de TS644 van Sassenheim.
Ook vanuit Rijnsburg werd hulp gebracht, in de vorm van het zogenaamde Grootwatertransport. Als laatste werd aan Lisse gevraagd om nog een duit in het zakje te komen doen met hun ladderwagen.
Na enige tijd kon de TS644 weer inpakken, om de paraatheid in het Sassenheimse inzetgebied weer te garanderen. Hun taak werd verdeeld onder de overig aanwezige eenheden. Voorhout en Lisse werden na een paar uur hard werken ook bedankt voor de bewezen diensten, en na vijf uur buffelen kon uiteindelijk ook de als eerste gealarmeerde TS643 huiswaarts keren. Daar werd het voertuig nog inzetgereed gemaakt, klaar voor de volgende klus.

Nummer
184
Datum
Zondag 14 november 2010
Tijd
07:32