Zeer grote brand Van Dijk Essenlaan Lisse

Nader bericht

Deze nacht werden de TS634 uit Lisse en de TS643 uit Sassenheim opgeroepen voor een mogelijke middelbrand. Aanrijdend werd al opgeschaald naar grote brand. Bij de rotonde in Sassenheim waren een rookkolom en oranje vuurgloed al waarneembaar. Beide Tankautospuiten kwamen nagenoeg gelijktijdig aan, en hebben beide een kant van het pand voor hun rekening genomen. Inmiddels was ook al opgeschaald naar Zeer grote brand, waarmee nog eens drie TS'en en overig materieel en coordinatie ter plaatse werd geroepen.
In eerste instantie werd ingezet op een binnenaanval met lage druk, maar vanwege instortingsgevaar is dit later gewijzigd naar een buitenaanval. Hierdoor was de vuurhaard lastiger bereikbaar, maar veiligheid gaat voor alles. Er waren bovendien geen personen meer in het pand aanwezig.
De vrees was dat het vuur verder zou uitbreiden, via diverse aan elkaar gebouwde schuren naar het woonhuis. Met man en macht kon het vuur toch halverwege de tweede schuur worden tegengehouden. De eerste schuur, waar de brand vermoedelijk is ontstaan, was toen al ingestort en opgegeven.
Na vijf uren hard werken konden er drie Tankautospuiten naar huis, en werd aflossing geregeld voor de eerste twee voertuigen. Het nablussen zal nog wel even duren. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen, en is het woonhuis gespaard gebleven.

Nummer
41
Datum
Donderdag 14 april 2011
Tijd
04:17