Buitenbrand A44 R 8,7 Sassenheim

Nader bericht

Wederom kwam er vanaf de A44 een melding van een bermbrand. Kennelijk leek dit serieus want de meldkamer kreeg meerdere telefoontjes binnen. In eerste instantie werden de tankautospuiten van Sassenheim en Warmond opgeroepen. Niet veel later is ook Kennemerland gealarmeerd, omdat de doorgegeven lokatie net over de brug over de Ringvaart leek te liggen.
Het Sassenheimse korps is naar het oorspronkelijk gealarmeerde punt gereden, en doorgegaan tot aan de Akzo. Warmond reed tegengesteld, en is nog een stukje verder richting de A4 gereden. Beide voertuigen hebben niets aangetroffen, blijkbaar is het vuurtje vanzelf weer gedoofd.
Elders in het land is code oranje en zelfs code rood afgegeven, in verband met de droogte en (bos)brandgevaar. In onze regio zijn onder andere ook de bermen langs de snelwegen droog. Een weggegooide peuk kan op dit moment al een bermbrand veroorzaken. Bij gebrek aan voldoende brandstof of temperatuur blijkt een brand zich in elk geval niet verder uit te breiden. Tot op heden. Voorzichtigheid blijft geboden.

Nummer
51
Datum
Woensdag 27 april 2011
Tijd
18:09