Grote brand Heereweg Lisse

Nader bericht

Vannacht werd de TS643 gealarmeerd voor een caravan, die in de brand zou staan. Kort na de alarmering hoorden enkele brandweerlieden al explosies. De adressering was niet geheel duidelijk, achteraf bleek doordat de eigenaar van de caravan geen verbinding kon houden met de alarmcentre door het uitvallen van de stroom in huis. Inmiddels werden er meerdere meldingen doorgegeven via 112, waarop de alarmcentrale 'mogelijk middelbrand' van het incident heeft gemaakt.
Bij aankomst van de TS643 bleek dat een caravan eigenlijk al volledig was weggebrand, de brand was vervolgens overgeslagen naar de auto van de buren, die op de gezamenlijke oprit stond. Het woonhuis waartegen de caravan stond vatte al flink vlam, en ook  het huis van de buren werd bedreigd onder andere via de auto. Op dit moment werd er ook definitief Middelbrand gemaakt, en iets later is zelfs nog opgeschaald naar Grote Brand.
Er is voor gekozen om in te zetten op het voorkomen van uitbreiding. Bij het buurhuis is dat gelukt, de andere woning kon, ondanks hard werken en flink optreden, niet meer gered worden. Zeer waarschijnlijk is dit woonhuis rijp voor de sloop.
Niemand raakte gewond, maar de bewoners waren natuurlijk behoorlijk aangeslagen. Niet alleen hadden zij plannen om komen weekend met vakantie te gaan, één van de bewoners is afgelopen week ook nog eens aangereden door een wielrenner.
Tijdens de nafase van dit incident brak er iets verderop, op de 3e Poellaan, ook een brand uit. De TS644 uit Sassenheim, die net terug was op de kazerne, werd opgeroepen om hier naartoe te gaan. Deze eenheid heeft ook voor dit incident opgeschaald naar Middelbrand, waarop de TS634 van de Heereweg naar de 3e Poellaan werd gedirigeerd, alsmede de ladderwagen.
Tegen kwart voor acht kon het incident aan de politie worden overgedragen, en keerde de TS643 als laatste huiswaarts.

Nummer
52
Datum
Vrijdag 29 april 2011
Tijd
05:23