P1 Stank (Gaslucht) Arend Verkleijstraat Sassenheim

Nader bericht

In een portiek wordt een vreemde lucht waargenomen waarvoor de brandweer wordt gebeld. Helaas bleek bij aankomst dat de melder al vertrokken was, maar bij het binnentreden ruiken wij het ook. Niet goed te definiƫren wat het is, en de meters (Koolmonoxide, explosiegevaar en zuurstof gehalte) slaan niet direkt in alarm. De buren zijn thuis, en daar meten we een zeer lichte concentratie koolmonoxide.

Gezien de gedateerde verwarmingselementen in deze woningen is dat verklaarbaar en niet direkt levensbedreigend (wel altijd waakzaam blijven!!!)
Ons onderbuikgevoel blijft hangen bij een woning waarvan de bewoner op dat moment niet thuis is, en voorlopig ook niet thuis zal komen. Door een kleine opening zien we kans om toch een indicatieve meting te doen, en dat geeft weer reden om de woning nader te inspecteren. Politie zorgt dat we de woning kunnen betreden, waarna we toch serieus alarmerende waarden koolmonoxide meten. De oorzaak blijkt in een zelf aangeschaft verwarmingsapparaat te zitten.
Na voldoende ventilatie en een goed gesprek met een inmiddels gearriveerd familielid kunnen we de woning weer vrijgeven.

Nummer
157
Datum
Dinsdag 12 december 2017
Tijd
19:04